Flyer | Info n.generation

Het verhaal achter de Info n.generation

Het verhaal achter de Flyer fietsen

Flyer presenteert de Next Generation collectie; een totaal beleving in design, functionaliteit en techniek. De nieuwe generatie Flyers beschikken over een geheel vernieuwde middenmotor van Panasonic. Deze modellen zijn bovendien voorzien van een geheel nieuw frame- en displaydesign. De Next Generation collectie bestaat uit de C-Serie,Flyer tandem, Flogo, Pluto vouwfiets, T-Serie en de RS-Serie.

De Panasonic middenmotor: het hart van alle Flyers

Het hart van alle Flyer E-Bikes is de Panasonic of Bosch middenmotor. Wie kiest voor een middenmotorsysteem kiest voor stabiliteit en daarmee veiligheid.. Er bestaan ook E-Bikes met de motor in het voor- of achterwiel. Het nadeel van het plaatsen van de motor in het voor- of achterwiel is voornamelijk de negatieve invloed op het stuurgedrag: de motor trekt of duwt de fiets vooruit. Om ultieme stabiliteit te bereiken vindt u op alle Flyers Panasonic motoren ook de accu in het midden van de fiets. Behalve dat ook dit de stabiliteit van de fiets bevordert is er nog een voordeel; lange kabels of stekkers zijn overbodig, dit maakt de fiets minder gevoelig voor storingen. Flyer maakt al vanaf het begin gebruik van het krachtige middenmotorsysteem van Panasonic en de laatste jaren ook de midden motoren van Bosch ( die te verkrijgen zijn op de B serie, de TS, de TX serie, en bij de nieuwe E-mountainbikes.Tevens is er in 2017 het nieuwe FIT ( Flyer intelligent technology ) toegevoegd in de U serie en bij de Uproc 7 mountainbike ( u leest hier alles over in de Flyer U serie en bij de Uproc 7 mountainbike ). Dus ook in 2017 kunt u weer kiezen voor één van de betrouwbare systemen. Naast dit altijd goed geteste systeem heeft Panasonic onlangs een geheel vernieuwde motor en accu gepresenteerd; een geruisloze 36V middenmotor waarbij de aandrijving direct op het kettingblad plaatsvindt. Het nieuwe 3-sensorconcept meet; koppel, trapfrequentie en snelheid en zorgt zo voor de meest optimale en efficiënte ondersteuning. Het geïntegreerde Flyer-design van de Panasonic accu zorgt ervoor dat de hele fiets er gestroomlijnd uitziet.

Nieuw framedesign

Niet alleen de motor en accu, ook het framedesign van de Next Generation modellen is geheel vernieuwd. Een heldere vorm en geraffineerd artwork geven de modellen een jeugdig en dynamisch uiterlijk. Tevens is het mogelijk om bij de T serie next generation een keuze te maken uit een trapeze frame uitvoering. Het lijkt op een heren model met een verlaagde framebuis.

LCD display met USB-aansluiting

Alle Flyer Next Generation modellen zijn uitgerust met een LCD zijdisplay of LCD middendisplay met zijbediening. Deze displays beschikken over een actieradiusindicator, waardoor u kunt zien hoeveel kilometer u nog kunt fietsen op de accu in de huidige modus. Het display is bovendien uitgerust met nieuwe features zoals de functionele duimgasknop een handige USB-aansluiting. Daarmee kunt u bijvoorbeeld uw smartphone of GPS op elk moment opladen.

Direct opladen aan de fiets

Met het nieuwe laadsnoer kunt u de accu opladen zonder deze uit de fiets te nemen. U kunt er, zoals u van Flyer gewend bent, uiteraard ook voor kiezen de accu uit te nemen en deze op te laden in de bijgeleverde externe lader.