Over Flyer

In 1995 is Flyer gestart met het ontwerp en de productie van elektrische fietsen. Vanaf het eerste moment heeft het team van specialisten maar één ambitie gehad: de beste elektrische fietsen ontwikkelen en produceren die op de markt verkrijgbaar zijn. De wensen van de klant staan centraal en zijn uiteindelijk bepalend voor de tastbare eindproducten. Flyer kijkt naar de vraag van de consument en speelt hier op in. Het assortiment van Flyer bestaat uit elektrische stadsfietsen, tourfietsen, sportieve fietsen, compacte fietsen, vouwfietsen en tandems.

E-bike als specialisme
In Huttwil (Zwitserland) vinden we de fabriek waar de Flyer e-bikes gemaakt worden. Flyer heeft zich helemaal toegelegd op de fabricage van elektrische fietsen. Flyer stelt de allerhoogste eisen aan haar producten. Hierdoor zijn de elektrische fietsen van Flyer al vaak als beste uit de test gekomen.

Alle Flyer elektrische fietsen onderscheiden zich door de unieke combinatie van laag gewicht, toepassing van de Panasonic Premium 250 W motor ( 65 newton ) met progressieve ondersteuning, de diverse Ah accu ( verschillend per type 12 ah, 11.2 ah, 15 a,h en zelf 18 ah ) Lithium lon accu en het gebruik van hoogwaardige en duurzame onderdelen. De accu’s zijn afneembaar en overal op te laden en bij de Next generation modelllen kan je de accu laden aan de fiets. De ondersteuning van de Panasonic Premium motor is progressief. Dus naarmate de druk op de pedalen groter wordt, des te harder de motor gaat werken. Kenmerkend voor de Flyer fietsen is dat de centraal geplaatste motor zijn kracht afgeeft op de meest natuurlijke plaats; namelijk de trapas. Ook de accu is dicht bij de motor in het midden van de fiets gemonteerd. Dit geeft een laag zwaartepunt en mede daardoor een stabiele en evenwichtige rijeigenschap.
De laatste jaren heeft Flyer naast zijn paradepaardje de Panasonic motor ook de Bosch middenmotor in zijn collectie opgenomen. Deze middenmotor van Bosch wordt gebruikt op de B serie,TX serie, TS serie, Goroc mountainbike, Uproc 3 en de Uproc 6 serie. Bij deze series wordt gebruikt gemaakt van twee type Bosch midden motoren, namelijk de Bosch Active en de performance. het grote verschil is dat de accu’s meestal achterop de bagagedrager is gemonteerd of op de framebuis. e active heeft een enorm krachtig koppel van 48 Newton en de Performance een optionele nog krachtigere 60 newton motor. ( Bij de panasonic motor standaard 65 Newton )

Moderne technologie
Voor het aansturen van de elektrische aandrijving gebruikt Flyer het meest geavanceerde DMS systeem. DMS staat voor draaimomentsensor en is een systeem dat niet alleen de druk op de pedalen meet, maar ook het aantal trapomwentelingen per minuut. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem altijd direct inschakelt door de kracht te meten die op de pedalen wordt uigeoefend. Naarmate de druk op de pedalen groter wordt gaat de nieuwste Panasonic Premium motor van 250 Watt steeds harder werken. Dat noemen we progressieve ondersteuning. Na circa 70 trapomwentelingen per minuut neemt de ondersteuning af. Alle Flyers zijn uitgerust met een Lithium lon accu. De accu is afneembaar en overal op te laden. Door zijn lage gewicht (ongeveer 2kg) en de hoge actieradius zorgt deze accu voor een ware doorbraak op het gebied van de elektrische fietsen.

Capaciteit van de accu
Een accu is een verbruiksartikel. Per jaar slijt de accu met zo’n 10% tot 15%. Ook als de accu niet gebruikt wordt. Als u twijfelt over de capaciteit van uw accu, dan kunt u hem altijd laten testen. Flyer elektrische fietsen geeft standaard twee jaar garantie op de werking van de accu. De werking van de accu is niet gelijk aan de actieradius. Op de actieradius wordt geen garantie gegeven.

Actieradius
De actieradius die u haalt met een acculading is afhankelijk van vele factoren. De optimale afstand haalt u als u kiest voor de laagste ondersteuningsstand, ongeveer 70 pedaalomwentelingen per minuut trapt en zorgt voor een goed onderhouden fiets met banden op de juiste spanning van 5 á 6 bar. Ook het gewicht van de berijder, de weersomstandigheden, het aantal keren dat gestopt en weer gestart wordt en het wegdek hebben grote invloed op de actieradius.
Voor veel gebruikers van een Flyer elektrische fiets is een grote actieradius niet het allerbelangrijkste. Ze genieten graag van de forse ondersteuning en laten de motor graag hard werken. En daar is helemaal niets mis mee. Consequentie is wel dat de motor meer stroom verbruikt. Met de huidige motoren en accu´s van 36 Volt kunt u zelf de keuze maken voor de zwaarte van de accu om t e bepalen hoeveel kilometers u wilt maken.