Ergonomie op de fiets

De juiste zithouding op uw fiets is relevant, voor het plezierig en comfortabel fietsen. Dikkenberg Tweewielers is gespecialiseerd in het juist aanpassen/afstellen van uw fiets. 

Zithouding

Bij zithouding, denken we aan; zadelhoogte, stuurhoogte, gradenhoek stuurbocht etc.. Om deze aspecten te harmoniseren is een correcte afstelling noodzakelijk. Met ons inzicht en ervaring op dit gebied, kunnen wij uw nieuwe fiets perfect afstellen! 

Zadel

Een zadel moet passen als een paar schoenen! Als een zadel te smal of te breed is, druk het precies op de plaatsen waar het niet moet. Zo krijgt u zadelpijn. Wij beschikken over moderne meetapparatuur, om voor u het juiste zadel te kiezen.

Stuurinrichting

Vasthouden, sturen en remmen zijn de belangrijkste handelingen die u op de fiets doet. Uiteraard is het van belang dat u, tijdens het uitvoeren van deze handelingen nog steeds comfortabel op uw fiets zit. Met de juiste stuurinrichting, resulteert dit in een maximaal comfort en een verbeterde controle over uw fiets! Wij bieden u een ruim assortiment accessoires, welke u het fietsen plezieriger maken! 

Lichaamsklachten op de fiets?

Zadelpijn? Tintelende vingers? Rugklachten? ....? Neem contact op!

Contact

De voordelen:

  • Comfortabeler fietsen
  • Betere krachtoverdracht
  • Stabieler fietsen
  • Gezondere fietshouding
  • Meer fietsplezier

Webdesign: Media Solutions B.V.