23 maart 2022

LENTE! Is je fiets al klaar voor het fietsseizoen?

De lente is begonnen en dat betekent dat het fietsseizoen ook weer begonnen is! Wanneer heb je de fiets voor het laatst gebruikt en hoe heb je hem toen achtergelaten? Check de volgende punten zodat je weer veilige kilometers kunt maken!

De kans is groot dat je fiets er onder het stof bijstaat. Maak je fiets eenvoudig weer blinkend schoon met een sopje, zo kun je weer fris het nieuwe seizoen in. Gebruik een zachte borstel of een spons zodat je geen beschadigingen op je frame krijgt. Na het schoonmaken kun je hem het beste goed droogwrijven. Let op: gebruik geen hoge druk spuit om je fiets te reinigen!

Als je fiets een tijdje stil staat, verdwijnt er automatisch wat druk uit de banden. Pomp ze dus weer goed op. Controleer ook gelijk of je band geen droogte scheurtjes heeft en hoe het loopvlak is.  Als je band glad is gereden, is het tijd om hem te vervangen. Als je met gladde banden rijdt, neemt de grip af en is de kans op lekrijden extra groot.

Controleer of je versnellingen het nog goed doen. Als hij niet goed schakelt, kun je de kabelspanning iets verhogen of verlagen. Zie je dit niet zitten of weet je niet hoe dit moet? Wij kunnen dit uiteraard ook voor je doen.

Last but not least: de remmen. Controleer of ze nog goed werken en kijk hoe dik de blokken nog zijn. Als het rubber dun wordt, kun je deze beter alvast laten vervangen. Heb je geen remblokken maar remschijven? Controleer dan of de remvoering nog goed is!

We wensen je veel fietsplezier!

Webdesign: Media Solutions B.V.